Козметичните предимства на всички предназначения на розовата вода


Image:© VIKTORIIA KULISH / Fotolia

Розовата вода е от голяма полза за лицето, косата, тялото, ума и душата.

Розовата вода винаги намира място във всяко домакинство. Този естествен вторичен продукт,който се получава при производството на розово масло, се използва в парфюми и е пълен с лечебна сила.

За кожата

-Розовата вода е естествен тонер. Изсипете две-три капки розова вода на памучен тампон и почистете лицето и шията, за да премахнете прахта и песъчинките. Правете това почистване всяка сутрин и вечер за естествен блясък ,за освежаващо и успокояващо действие.

- Поради освежаващия си аромат, можете да сложите няколко капки розова вода във водата за къпане за блестяща кожа. Това ще ви помогне да се отпуснете и ще допринесе за успокояване на тялото и ума.
- За раздразнена кожа, причинена от акне, пъпки, зачервяване, измийте лицето си с розова вода.

За косата
- Розовата вода идва с естествени укрепващи и овлажняващи свойства, което го прави част от ежедневната грижа за косата.За целта добавете няколко капки розова вода към шампоана си. Това ще даде и дълготраен аромат на косата.
- Розовата вода също подпомага растежа на косата. След шампоана, изсипете половин чаша розова вода върху мокра коса и нежно масажирайте скалпа за няколко минути.
- Смесете розова вода с глицерин или прахообразен сминдух и го нанесете на скалпа за предотвратяване на пърхот.
- Лечебните свойства на розовата вода могат да помогнат в борбата с възпаления по скалпа.
- Като вторичен продукт на розово масло, розовата вода може да е като алтернатива на масло за нормална коса.

За очите
- Леко накиснете памучни тампони в розова вода и ги поставете върху очите си за успокоение, охлаждане и релаксиращ ефект.
- Получавате незабавно облекчение при изгаряне, червени или възпалителни очи чрез изливане 2-3 капки розова вода във всяко око и го затваряте в продължение на няколко минути. Можете също така да прочиствате очите си всяка вечер, за да премахнете всяка очна инфекция. Розовата вода е една от съставките, използвани в аюрведическата медицина.
- Прогонете тъмните кръгове  като нанесете розова вода под очите.
- За лечение на уморени и подпухнали очи, разбърква се сандалово дърво с розова вода, и се прилага върху клепачите. Измива се със студена вода след 15 минути.


Оставете своя коментар »