Как да си направим маникюр за 15 минути


Image:©Valua Vitaly/Fotolia

Всяка жена иска да бъде красива и привлекателна. И всяка може да постигне желаната визия, стига да проявява внимание, и то постоянно, към кожата, прическата, грима и дрехите си. Ако можете да си позволите поне веднъж в месеца да ходите на фризьор или козметик – добре. Но ако кризата ви е  ударила здраво по джоба, може да отделите внимание на външния си вид и у дома и сама да постигнете желания ефект.

Важно е не само лицето, но и всичко останало да е безупречно, чисто и поддържано. Важен е стилът на дрехите, но не забравяйте и ръцете. Те са като визитна картичка за всяка жена. Затова са необходими системни грижи за кожата на ръцете и ноктите. Така ще ги запазите по-дълго време млади и здрави.

Нека сега да видим как да си направите маникюр за 15 минути. Никак не е трудно.Отделете само няколко минути за ръцете си, за да освежите кожата им и да си направите красив маникюр.

Първо трябва да поставите специален гел за омекчаване на кутикулата. Изчакайте пет минути и много внимателно със специална дървена  шпатулка преместете кожичките. Коригирайте формата на ноктите с пила. Те трябва да са с еднаква дължина, защото иначе не можете да създадете перфектния маникюр.След това преминете към нанасяне на лака.

Най-напред нанесете укрепващо покритие  за осигуряване здравината и силата на ноктите. Меките и чупливи нокти говорят за проблеми на организма и не позволяват постигането на хубав маникюр. А това се отразява на вида на ръцете, които най-силно издават възрастта на всяка жена.След това нанесете като основа лак в любим цвят.Не забравяйте модните нюанси. Ако искате – направете си и френски маникюр, който винаги изглежда елегантен и свеж.И не отнема много време.  След като лакът изсъхне, покрийте с фиксатор, за да запазите по-дълго време маникюра.Накрая, след като приключите всички процедури, нанесете овлажняващ крем за опъната и красива кожа на ръцете.

Това е. Красивият маникюр за 15 минути е готов.


3 Коментара

 1. 1 Дес 30 March, 2013 at 9:13 pm

  Тва изобщо не е 15 мин,мн глупава статия!

 2. 2 сис 4 June, 2013 at 12:24 pm

  1.Поставяне на “специален гел”- минимум 3 мин.
  2.Изчакване на гела- 5 мин.
  3.ВНИМАТЕЛНО (означава бавно) избутване със шпатулка на кожичките- минимум 5 мин.
  4.Оформяне с пила около 5 мин.
  5.Нанасяне на “укрепващо покритие” или така наречената основа/заздравител и изчакването да изсъхне- минимум 7 мин
  6.Нанасяне на любимия цвят,както и нанасянето на втори слой от него, ако наистина искаме “красив и по-траен” маникюр… и изчакването му да изсъхне добре за да не се развали в момента,в който се докоснем до нещо… минимум 15 мин. !!!
  7. Нанасянето на “фиксатор” или наречено по съвременен начин ТОП ЛАК и неговото изсъхване е пак не по-малко от 7 мин.
  Равносметката е,че единствените 15 минути тук са отделени от автора на статията за да прецени за колко време може да напише най-безсмислената си статия.. нищо повече! Следващия път преди да напишете такава статия поне докажете тези “твърдения” пред самата себе си! (предполагам,че автора е от женски пол)

 3. 3 Даниела 16 June, 2013 at 12:22 pm

  От опит знам, че бързането при правене на маникюр не води до нищо добро. Трябва да имаш време и спокойствие, за да е перфектен.

Оставете своя коментар »