Как да се борим с бръчките около и под очите?


Image©Yuri Arcurs/Fotolia

Появата на първите пръчки по лицето хвърля в ужас много жени. Стареенето на кожата, което започва от 30 годишна възраст, предизвиква паника у много дами, които искат да си върнат гладката, опъната кожа на лицето.

Бръчките могат да се разделят на :

 Статични – резултат на свързаните с напредването на възрастта естествени промени на организма и

Намични – резултат от повишената мускулна активност на лицето.

Първите бръчки се появяват обикновено под и около очите, където с годините развитието на естествен колаген намалява. Това води до понижаване гъвкавостта и еластичността на кожата. А и тъй като броят на мастните жлези там е ограничен, влагата се изпарява по – лесно и кожата по – бързо повяхва.

Как да се справим с тях?

Отделете време за деликатната и чувствителна кожа около очите и не забравяйте да проявявате постоянство. Бъдете сигурни, че скоро ще възвърнете еластичността на застрашените части от лицето си.

Причината за стареенето на кожата се крие в нейните дълбоки слоеве. Затова не бива да изпадаме в заблудата , че наличната козметика или приготвените лично за нас кремове ще подмладят нашата кожа. Те могат да осигурят необходимите за нея грижи, но не и да я възстановят. Необходими са по – ефективни методи за постигане на мечтаната здрава и нежна кожа.

Откъде да започнете?

Задължително започнете с преглед и консултация с козметик и дерматолог. Всеки организъм е строго индивидуален, уникален в своята същност. Затова и появата на бръчките са причинени от различни процеси в тялото ни и за всекиго е необходимо индивидуално лечение. Не забравяйте и консултация с диетолог. Правилното и балансирано хранене , индивидуално за всекиго, осигурява здравината на нашата кожа, на организма като цяло. Често забързани в ежедневието пропускаме храненето. Не бива да забравяме, че дори и да се чувстваме здрави при консултация с нашия диетолог ще научим правилните за нас пропорции витамини и минерали.

При срещата със специалистите ще се определи състоянието на кожата и насоките за нейното лечение. Те ще ви помогнат да изберете набор от техники за постигане на гарантиран и траен резултат, ще ви дадат ценни съвети за намаляване на бръчките.

С помощта на индивидуална терапия ще почувствате гладка и освежена кожата си. Ето и някои от най – често използваните техники.

Инжектиране на хиалуронова киселина в контурите около очите. Лекарствата имат различна плътност и различни периоди, през които престояват в кожата, но ефектът е дълготраен , придружен с минимални травми.

Мезотерапия

При нея в кожата се инжектира препарати, съдържащи витамини, минерали, аминокиселини, хиалуронова киселина и други активни съставки. Тези лекарства подобряват храненето на кожата около очите , обмяната на веществата и резултатът е подобрен тонус на кожата и изглаждането на бръчките. Този метод се използва при възрастови групи от 18 до 70 години. След 3 – 5 до 10 процедури е видим и дълготраен.

Термолифтинг

То е една от най – новите техники. Не дразни, както и няма противопоказания според специалисти. Базира се на топлинната обработка на кожата , което подобрява производството на колаген и лечебния ефект е появата на нова, млада кожна структура. Това неминуемо води до подобряване тона на кожата , повдигане овала на очите, изглаждане на бръчките и възвръщане на вашето самочувствие.


Оставете своя коментар »