Как да прикриете пълните бедра или правилните дрехи за пълни жени


Image:© nyul / Fotolia

Дамите, които имат фигура с по-широки бедра, често изпитват притеснения заради своите пропорции. Съвременната мода предлага на жените с “крушовидна форма” на тялото разнообразни модели , които ефектно визуално могат да прикрият недостатъците на фигурата.

Основното е да се привлече вниманието към елегантните китки, раменете, гърдите и краката, които могат да се удължат, чрез правилно подбрани поли , панталони и обувки. Не е препоръчително, съобразявайки се с модните тенденции, по-пищните дами да ползват тесни панталони и туника до средата на бедрото, защото те скъсяват крака или правят фигурата масивна.

Днес са актуални къдри и външни джобове на гърдите. За ежедневието по-пълните дами могат да подберат памучна блуза с кръгла яка и ярки елементи в горната част. Ако деколтето е квадратно, то ще изглежда много добре в съчетание с етнически елементи. Дължината на блузата трябва да бъде малко под талията, а не до средата на бедрата. Не е удачно да се носят дълги тениски в стила на 80-те години. Ако искате да скриете пълните бедра може да използвате яке, плетено болеро, жилетка с веобразно деколте и 3/4 ръкави. Не е желателно те да са тесни. Относно полите, подходящи са тип лалета до средата на коляното, изработени от лек плат. Панталоните е уместно да са прави. Всички тези дрехи комбинирайте с обувки на токове. Не забравяйте , че плоската подметка визуално ще скъси вашия крак . Дамските чанти, които избирате, нека да са със заоблени форми и среден размер. Избягвайте чантите с дълга дръжка.

За офиса може да подберете яке, което не е до средата на бедрото, да го комбинирате с ризи или блузи с деколте, с  панталони от по-тъмна тъкан. Ако носите обувки с високи токчета, може да опитате да ги комбинирате с широки панталони с маншети. Не използвайте поли с трапецовидна кройка, защото те ще скъсяват вашия силует.

За разходка или за по-специални случаи са подходящи рокли с деколтета, не големи ръкави и разширяваща се от талията пола. Горната част на тоалета може да бъде по-тясна, но долната да пада свободно. Полите не бива да бъдат от твърд и тежък плат. Много внимателно изберете подходящите за роклята или тоалета обувки. Неудачен избор ще бъдат сандали на висока платформа и висок ток, защото те ще скъсяват и загрубяват фигурата.

Избягвайте дългите синджири и мъниста. Най-подходящи са по-късите колиета и елегантните къси верижки.

Ако обичате да спортувате или сте решили да подобрите формите си с повече физическо натоварване, добре е за залата да изберете прави спортни панталони от тъмен плат и потник с тънки презрамки. Ако си набавите цветни маратонки и ленти за коса , то тези аксесоари ще отвлекат вниманието от проблемните области на вашето тяло.


Оставете своя коментар »