Как да подберем чанта за тоалета си


Image:© Maxim Malevich / Fotolia

Чантата за съвременната жена е много важна. Тя не само е място, където се съхранява огромно количество козметика, но и детайл, който придава завършен вид и чар на визията. Отмина отдавна времето, когато в гардероба имаше една класическа чанта, която подхожда за всякакви дрехи и обувки.Сега всяка жена се стреми да подбере  различни аксесоари за различните дрехи, да бъде винаги свежа и стилна.

Правилото, внушено ни от детството е , че чантата и обувките трябва да са в един цвят.Но съвременната мода диктува свои правила, оставяйки място за креативни и интересни решения. Първо , трябва да решим за какви дрехи ни трябва чанта. За лятната рокля или класическия тоалет тя трябва да е по-малка, а за палто или яке – по-обемна. Разбира се, чантата трябва да съответства на стила – спортна, класическа или плажна, трябва да е съобразена с конкретния случай и облекло.

Особено внимание трябва да се обърне на цвета. Няма да сбъркате, ако подберете чантата в цвета на обувките, но може да я съчетаете с цвета на колана, шала или ръкавиците. Ако аксесоарите са многоцветни, може да я съчетаете с един от техните тонове. Това е много удобно, защото сега се предлагат много обувки с различни щампи. Но, все пак , трябва да се внимава при избора на пъстра чанта. Ако комбинирате чантата с облеклото, съчетайте разумно цветовете. Недопустимо е те да бъдат в един тон, безвкусно е . Елементите от вашия външен вид трябва да се  различават, но едновременно да се допълват и подчертават  взаимно.Интересна особеност на съвременната мода е , че чантата може да се съчетава с цвета дори на маникюра, грима, рамката на очилата. Ако сте облекли рокля с орнаменти, добре е да се подбере едноцветна чанта, за да не натоварите облеклото.Не допускайте крещящи контрасти между дрехите и обувките, между тоалета и аксесоарите.Друг важен момент е изборът и съчетаването  на текстури. Това означава, че сламената или лятна чанта идеално ще пасне на летен костюм или плажна рокля, но е абсолютно несъвместима с офис костюм , офис рокля или официален тоалет, с яке или шлифер. Друго важно нещо е правилният избор на форма на чантата. След като сте харесали даден модел, помислете дали ще пасне за костюма с пола или панталон, за офис стила, както и на вашата фигура.


Оставете своя коментар »