Как да изберем дънки според фигурата си ?


Image:©Kayros Studio/Fotolia

Дънките са предпочитано облекло от всяка жена. Те могат да се носят както като елегантно, така и като по – спортно облекло. Но да не забравяме, че могат както да подчертаят красивите форми , така и да извадят на показ недостатъците на женското тяло.

Истинско предизвикателство е да подберем точния модел според нашата фигура.

Високите жени смело могат да избират светли прави дънки, с ниска талия. Ще им стоят добре, разширените надолу дънки, тип банани или изцяло широки , всякакви свободни модели. Не така добре ще изглежда висока жена в отрязани или тесни като цигара дънки.

За по – ниските жени е препоръчително да избягват тесни дънки с прав крачол, тъмни дънки с дължина до обувката, леко изрязани дънки и джинси, чиято дължина стига средата на петата. Неподходящи са дънките в ярки цветове, изработените от други тъкани дънки, модели с висока талия, свиващи се надолу или с обърнат крачол, навити.

Ако жената има плоска форма на задните части и неизразени бедра, е  препоръчително да се ползват светли, разширяващи се надолу дънки с висока или ниска съобразно с фигурата , талия. Този тип дънки привличат вниманието към долната част на краката и отклонява погледа от бедрата , правят фигурата по – релефна и женствена. И разбира се – дънките трябва да пасват точно на фигурата.

Ако жената има проблем с неизразена талия, може да потърси дънки сред мъжките модели, които не са така тесни в кръста. Разширените надолу или в права линия панталони ще помогнат за постигане на визуално равновесие между горната и долната част на тялото, ще намалят обема на талията, правейки я по – пропорционална на бедрата.

Image:©charlesknoxphoto/Fotolia

Ако една жена е с широки бедра е по – добре да избере дънки с големи задни джобове, които ще покриват голяма част от бедрата. Хубаво е дънките да са свободни в тъмни цветове, изработени от по – груба материя, да са с ниска талия или с разширени още от бедрата крачоли.

Жените с много слаби фигури не бива да носят  тесни дънки. Подбраните светли, разширяващи се отгоре дънки с по – висока талия ще постигнат визуална пълнота.

Подходящ модел дънки могат да си намерят и по – пълни жени. Препоръчително е те да не са много тесни, защото ще имат обратен ефект – ще правят фигурата още по – обемна. За да не допуснат тази грешка, трябва да изберат дънки с тъмни десени, с не много свит или разширен надолу крачол. Не бива да се допуска грешката да се избират по – широки дънки, защото те ще увеличат обема на фигурата и ще и придават пълна безформеност, което е по – лошо дори от умерената пълнота. Личен комфорт може да се постигне при закупуването на дънки с ластична талия. Модел, чийто правилен избор, осигурява удобство и естествен вид.

 

 


Оставете своя коментар »