Как да започнем правилно деня си или за позитивен старт на деня


Image:©WavebreakmediaMicro/Fotolia

Утвърдена е истината, че както прекарате първите няколко часа след събуждането , така ще протече и денят ви. Ако се събудите пълни със сила и енергия , това ще се отрази на външния  вид и самочувствието ви .

Такива елементарни неща като сутрешна гимнастика и полезна вкусна закуска ще ви помогнат да се настроите позитивно. Сутрешният крос или няколко минути упражнения ще помогнат на тялото по-бързо да изгори калориите , ще ви ободрят и ще ви осигурят добра дневна кондиция.

Как да започнете деня правилно?

1. Планирайте следващия ден.

Преди да легнете да спите , запишете на лист интересните събития , които ви очакват утре. Много хора се събуждат с лошо настроение поради хормоналните колебания през нощта. Ако обаче от предната вечер започнете да мислите за приятни събития, които ви очакват на следващия ден , бързо ще повдигнете духа си.

2. Ярки цветове.

Ако при събуждането си видите ярки цветове, това ще даде тласък на енергията и адреналина ви, което не означава, че трябва да боядисате стените в спалнята си в “термоядрени” цветове. Достатъчно е да имате възглавница , спално бельо , картина или предмет в стаята , в които да доминират червени и оранжеви тонове. Още със ставането може да облечете ярка дреха , след което да изпиете чаша нар или сок от червена боровинка.

3.Свеж въздух.

Всички обичаме да заспиваме в добре затоплена стая. Но на сутринта често се събуждаме с тежест в главата. За да спим добре и да се събудим свежи, трябва да осигурим комфортната за спане температура от 15-20 градуса, трябва редовно да проветряваме спалнята си.

4. Цветя.

Букет цветя пред очите на събуждащите се жени ще повдигне настроението им и ще ги зареди с енергия за целия ден.

5. Визуализация.

След като отворите очите, затворете ги веднага, за да визуализирате някакво изображение. Представете си себе си, активни и енергични , извършващи някаква интензивна дейност.

6. Сутрешната аларма.

Когато будилникът започне да звъни, много жени щракат бутона за отлагане на алармата и заспиват отново. Но мозъкът знае , че тя отново ще се включи , така че не се получава достатъчно сън. Алармата трябва да бъде настроена за часа , когато наистина трябва да станем, защото непрекъснатият сън ще ни даде възможност да се събудим възстановени и свежи.

7. Чаша вода.

За да се ободрите сутрин и да компенсирате загубата на течност през нощта, добре е да се пие по 250 мл. студена или топла вода. Ако тялото няма достатъчно течности, ще се чувствате уморени и емоционално и физически отпаднали. Препоръчително е да се пият 1,5-2 л. течности на ден.

8. Гимнастика на лицевите мускули.

Тя ще осигури добро кръвообращение на лицето и ще ни помогне по-бързо да се събудим и ободрим. Може да започнем масажа от брадичката към челото като натискаме определени точки или потупваме кожата с върховете на пръстите си. По този начин ще си осигурим здрава и свежа кожа.

9. Слънчева светлина.

Ние може да почувстваме радост и прилив на енергия, ако в тялото ни има мелатонин – хормон отговорен за заспиването и повишаването нивото на сератонина – хормонът на щастието. Може да допринесете за тяхното повишено производство, ако седнете на терасата с чаша кафе под лъчите на утринното слънце, което все упорито се показва зад мрачните зимни облаци.


Оставете своя коментар »