Какви дрехи са подходящи за дамите с по-нисък ръст


Image:© Yurok Aleksandrovich / Fotolia

Добре подбраният гардероб може да бъде мощно оръжие в ръцете и на дамите с по-нисък ръст, увеличавайки им визуално ръста. Между другото , знаете ли, че една жена се счита за ниска, само ако ръста и не надвишава 160 сантиметра?

Въпреки това , дори и на ниският ръст е трудно да се припишат недостатъци, дори обратното, по-скоро може да се отпуснете удобно в най-малкия стол, да седнете в голяма компактна кола и успешно да избегнете сблъсъци с ниски врати. В допълнение, въпреки общоприетите стандарти на съвременната мода, ниските кокетни дами продължават да се радват на истински интерес от страна на мъжете. Както е известно миниатюрните, нежни и крехки дами, предизвикват силен интерес у мъжката половинка на човечеството!

За никой не е учудване , че очарователната Мерилин Монро и до днес остава секс символ. Сред миниатюрните и секс дами завладели сърцата на милиони са Кайли Миноуг (155 см), Шакира (158см), Никол Ричи (157см), Мадона (158 см), събиращи милиони фенове, радващи с външния си вид.

Ако все пак ниският ви ръст ви притеснява, ето няколко съвета, по отношение избора на облекло и аксесоари, които визуално ще увеличат ръста ви:

1. Кажете “Да” на вертикалните и диагонални ленти, разположени над талията, V-образните деколтета, дългите гердани и мъниста, яките, големите шалове, нежно обгръщащи и спускащи се около вашия врат, всички те трябва да за заемат прилична ниша в гардероба ви , ако сте дама с по-нисък размер и не само.

2. Оставете торбестите дрехи за високите си приятелки, те само визуално ще скъсят образа ви. Наблегнете на елегантността прикрепена с нотка .

3. Блузките с висока талия, както и плътно затворените рокли са удачен избор при вас.

4. Нежни и елегантни обувки или сандали на токчета, както и ботуши с висок ток биха подчертали крака ви, добавяйки няколко сантиметра на вашия ръст. В допълнение , женственост и сексапил носи със себе си една обувка на висок ток. Смело напред мили дами.

5. Не забравяйте , че идеалните ръкави за жените с малък ръст са  ?.

6. Вертикалните линии и ивици са за предпочитане, ако искате визуално да изглеждате по-високи.

Облеклото с вертикални ивици с различна ширина и яркост не само удължава фигурата , но и ви прави по фини. Същи ефект може да постигнете с вертикални декоративни шевове и надлъжни гънки.

7. Черният цвят при вас дами не се препоръчва. Въпреки своята елегантност , не се спирайте на черните тонове. Наблегнете на тъмните нюанси на всеки друг цвят, по ваш избор, които зрително биха увеличили вашия ръст.

8. Хоризонталните линии и контрастните цветове, един не удачен избор за вашия гардероб.

Опитайте да избегнете контрастните цветове. Цветова схема от типа връхна дреха с бял цвят и панталон или пола с черен цвят визуално намалява фигурата и подчертава ниския ръст, разширявайки визуално фигурата ви.

При избора на съчетание , избягвайте еднаквите тонове във връхна дреха и панталон или пола по избор.

9.Най-удачният избор за една жена с малък ръст е пола или рокля , чиято дължина е малко над коляното. Пола в тъмен цвят ще ви придаде не само стил, но и елегантност, което пък от своя страна изисква присъствието на високи токчета, едно отлично съчетание. Правата пола, с дължина до средата на коляното , също е удачен избор.

10.Тесните и дълги панталони над ханша, с дължина до средата на петата, ще удължат крака ви и също ще помогнат за визуалното увеличаване на височината ви.

11.При избора на връхна дреха наблегнете на прилепналите палта със средна дължина , до средата на прасеца. Същия ефект ще постигнете и с късо яке.

12.Избора на аксесоари при ниските дами

Опитайте се да запазите нежността у себе си. Изберете чиста чанта с по-малък размер . Добавете капка изтънченост с чанта с тънка верига, или чиста линия на малки мъниста. Малка кокетна шапка, също ще увеличи визуално образа ви.

Не забравяйте и основния аксесоар – чаровната усмивка! Дигнете брадичка, усмихнете се и запомнете, вие сте нежна, грациозна и красива!


Оставете своя коментар »