Изкуството да бъдем красиви или как с по- малко средства да постигнем елегантен и ефектен външен вид


Във  времената на криза все по-малко дами купуват дрехи от любимия си дизайнер. Пък и инвестираните в облекло средства не гарантират чудесни резултати. В крайна сметка доколко една жена е ефектна не зависи от цената на дрехите, а от умението да се подбират и комбинират, което си е цяло изкуство.

Всичко започва от обувките. Може да звучи невероятно, но те създават завършен ансамбъл и говорят красноречиво за нашия вкус. Затова от обувките не бива да се икономисва. После изберете чанта. Преди се приемаше, че чантата и обувките трябва да са в един цвят. Сега правилата не са толкова строги. Главното е , че цветовете на чантата и обувките трябва да са в хармония. За да сте модерни и стилни, не е необходимо непрекъснато да сменяте чантата. Може да прибавяте непрекъснато различни детайли като смяна на дръжката, халки, апликации и други, които се продават в магазините, и ще придадат нов вид на чантата ви.За да завършите своя тоалет , използвайте шал. Той може да превърне ежедневното облекло в нещо модно.Може да се завърже навсякъде – на шията, на бедрото, на китката, на талията, вместо колан за полата или дънките. Старите вещи също могат да ви послужат. Например чифт стари ръкавици. Отрежете пръстите и заедно с дънки или дълга пола ще придобиете ярък образ, който може да бъде завършен с висулки в гръндж стил, което ще ви придаде допълнителен сексапил.Придайте нов вид на старите дънки с помощта на бродерии, лепенки или други апликации.

Дори и в най-обикновените поли, панталони или дънки ще изглеждате стилно , ако ги съчетаете с ярки ризи или блузи, облечени поотделно или в ефекта на наслояване.Например под прозрачна блуза с дълъг ръкав може да сложите блуза в по-тъмен цвят. Може и обратно, важното е те да си хармонират и дължината на ръкавите да е различна.Смело сменяйте аксесоарите, комбинирайте умело нещата помежду им и винаги ще бъдете свежи и модерни.Само помнете, че прекалено многото аксесоари могат да превърнат стилния ансамбъл в безвкусица. Избирайки бижута, трябва да знаете кога да спрете.

И не забравяйте , че начинът , по който изглежда една жена , не зависи от цената на дрехите, а от такива неуловими неща, като умението да ги подбира , комбинира и носи.


Оставете своя коментар »