Избора на собствен стил, като израз на вашата индивидуалност и огледало на вашия живот


Image:©gromovataya/Fotolia

Познаването на стиловете е важен фактор за създаване на удачна собствена визия.Ако не сте информирани, вашите търсения ще бъдат хаотични и  безрезултатни.Няма да можете сполучливо да подберете модни тенденции при изграждането на своя имидж.Ако имате необходимите познания, лесно може да изградите образ според настроението си, според повода или атмосферата около вас.

Как да изберете своя стил?

Не забравяйте,  че стилът е предназначен да отразява вашия начин на живот, вашата индивидуалност. Помислете за качествата си , които искате да подчертаете при появата си на определени места.Какви цветове, текстури и стилове най-добре ще разкрият вашия образ.Разбира се, трябва да се имат предвид и специфичните индивидуални особености като професия, възраст, социален статус и личен вкус.Изборът на личен стил и гардероб трябва  да определяте и според местата, които по-често или по-рядко посещавате.  Ако , например, веднъж или два пъти годишно посещавате социални събития, дузина вечерни рокли в гардероба ви  е излишно разточителство.

Безспорно е , че стилът на младите  майки ще е по-различен от стила на деловите жени, от стила на студентите и от стила на хайлайфа. Ръководете се и от своите външни качества.

Трябва да определите и своя цветотип, за да се обличате според него. Обърнете внимание на цвета на косата, кожата и очите си.Дрехите трябва да хармонират с вашия облик.Имайте предвид и своето телосложение.Научете се да подчертавате достойнствата на вашата фигура или умело и с любов да прикривате недостатъците й .

Младите и активни хора избират обикновено спортен стил, като го асоциират със свободата в живота или с различните музикални субкултури.

Дамите с изтънчен и изискан характер могат да подчертаят своята идентичност с романтичен или ретро стил.

За жените, привърженички на умереността и елегантността , е подходящ класическият стил.

Всички бизнес дами трябва да съумеят да създадат имидж така, че да изглеждат едновременно истински жени и професионалистки.За тях стилът е стъпка към професионалния успех.

За творческите натури, запалените пътешественици и креативните хора са подходящи бохемският и фолклорният стилове.

Универсалният небрежен стил , позволяващ  да изглеждате елегантно в много случаи, е подходящ за почитателките на комфорта на удобните дрехи.Този стил е удачен и за всяка жена, защото не познава ограничения за пол, възраст и социален статус.

 


Оставете своя коментар »