За жените , любителки на ретро стила или ретро модата в наши дни


Image:©Mee Ting/Fotolia

И този сезон, както и много години назад, дрехите в ретро стил не излизат от мода. Той уверено шества по модните подиуми, разчупвайки временните рамки на стилните тенденции. Дрехите в стил ретро не са ограничени еднозначни копия на модели от миналото, а умело  разработени тенденции от 50те, 60те, 70те или 80те години на миналия век.

Марлен Дитрих внесе мозък в модата на своето време, налагайки много агресивен шик и мъжки образи. Днес роклите в ретро стил приличат много на роклите с ниска талия от онова време . Същото важи и за блузите с V-образно деколте, мрежестите чорапи, големите ръкави и шапките от трикотаж. И днес модните дизайнери развиват екстравагантността и леката вулгарност на онези години.

Женствените и елегантни модели облекла, поли под коляното, съчетани с малки портмонета и ръкавици, със стесняващи се към китката ръкави и днес се предлагат като ретро модели от времето след Втората световна война.

Модните икони от 70те години на миналия век Бриджит Бардо, София Лорен и Мереилин Монро наложиха модните рокли с високите яки, бермудите, големите слънчеви очила и шалове, които елементи присъстват и днес в модните дрехи в ретро стил.

За съвременните поклонници на модата е нормално да имат рокли в ретро стил или други дрехи с повей от минало, които не пропускат да демонстрират на социални събития, светски събирания или една вечер в обществото.

Ретро обувките идеално завършват ретро стила. Популярните от началото на 20 в балетни обувки са любими на много жени от различни възрасти. Обувките с плоска подметка и тъпи носове днес със своята популярност са конкуренция на обувките на висок ток.

Както дрехите, така и прическите в ретро стил се отнасят към различни години назад във времето, когато дамите започват да карат кола, да пушат цигари, да играят покер – нещо недопустимо за края на 19в.

В ретро стил от 30те год. са късите прически с разделен бретон и открито чело. Идеално допълнение в случая са различните шапки.

Почитателките на ретро стила от 40те години, могат да се спрат на къдрици, закрепени с фиби, кокове и шалове на главите.

Много от ретро прическите от края на 50те год като конска опашка, къдрици и френски плитки, безумният секси стил „А ла Одри Хепбърн” и нахалните къдрици на Мерилин Монро и днес имат своите почитателки, придавайки романтичност и женственост на визията им. Разбира се , тези прически трябва да се съчетават с подходящ ретро грим.

Ако сте почитателки на ретро стила в дискотеките, може да се снабдите с къси шорти, яке с подплатени рамена, цветни чорапогащи, мрежести ръкавици и пуснат буен бретон.

Друг тоалет за ретро дискотека е яке с ватирани рамене, три-четвърти ръкави, тесни модни дънки и обувки с масивна платформа. Друг вариант е дискотечен костюм с ярки сандали с токчета, големи пластмасови обеци или клипси.

Всъщност както дрехите, така и прическите и аксесоарите в стил ретро могат да се съчетават, носейки полъха на различни отминали времена и едновременно с това, давайки неотразима ретро визия.

 


Оставете своя коментар »