За деловите жени или как да се обличаме на работното място


Image:© Kurhan / Fotolia

Много жени работят в офиси и са обвързани със строг дрес-код, който не им дава възможност да изразят себе си.Въпреки това, за да са успешни, те трябва да са запознати с кодекса на бизнес облеклото и правилата на офис модата.

Бизнес стилът не дава на нежния пол голяма възможност за избор.Бизнес костюмът си остава основен елемент от гардероба на всяка бизнес жена. Затова си купете няколко костюма в предпочитаните класически цветове –черно, синьо, тъмно сиво.Ако  костюмът е с панталон, добре е да е в класическа кройка. Тесните панталони не са подходящи. Ако е с пола, права, молив или разширяваща се надолу, то тя трябва да е с подплата и с дължина около коляното. Не забравяйте, че късата пола не се вписва в офис модата.Сакото трябва да е леко вталено и едноредно. Блузите за костюмите, независимо дали са с панталон или пола,  трябва да са в бежово , сиво, кафяво и бяло. Представителите на деловото общество предпочитат костюми от чиста вълна. Платът трябва да бъде приятен за окото и на допир.Бизнес дамите трябва да си позволяват да си закупуват скъпи костюми, което веднага ще бъде оценено от партньорите им.При определени случаи в стила на бизнес облеклото  се вписва перфектно рокля в класически стил.Тя трябва да бъде едноцветна, не много ярка, в светло кафяво, бежово, сиво, черно, синьо.Лятото може да се даде предимство на рокля  цвят в слонова кост или шампанско. Роклите в ярки цветове и отворени деколтета са изключени.

Аксесоарите са задължителни за бизнес дамите, независимо от времето навън.Те включват стилен куфар за документи или класическа чанта. От бижутата може да се спрете на сватбената халка, малки обеци и скромно колие.  Що се отнася до обувките, подходящи са класическите матови обувки с ниски токчета, без допълнителна украса , в черно, бежово, сиво или тъмно синьо.Забравете за отворените и спортни модели в офиса. Лачените обувки с високи токчета са подходящи само за вечерни срещи и събития.

Ако жените не работят в офис, но техните половинки са на висока позиция, те трябва да се запознаят с правилата на мъжкия офис стил, за да им помогнат да постигнат най-добрата офис визия.

Всяка жена, която познава дрехите в делови стил и правилата на офис модата, без затруднение може да направи добро впечатление на колегите  и партньорите си и да се изяви като сериозна бизнес дама.


Оставете своя коментар »