За враговете на жената или последиците от жертвите , които правим търсейки перфектната визия


Image:© matusciac / Fotolia

Красотата изисква жертви. Чували сме го стотици пъти. В преследването на перфектен външен вид,  жените се подлагат на болезнени процедури, склонни са да издържат на всякакъв дискомфорт, без да мислят за щетите, които си нанасят.

Кои са враговете на една жена?

Студът. Често виждаме млади дами, облечени неподходящо за студеното време с  мини поли или гол кръст. И не мислят, че могат да си навлекат бронхит, пневмония, възпаление на бъбреците, зачервяване и белене на кожата , дисфункция на яйчниците и куп още проблеми. Пък и неподходящият тоалет за студеното време говори ясно за своята притежателка.

Гладът.Често жените експериментират със собственото си тяло, прилагайки диети, за които са чули от свои приятелки, без да знаят дали са подходящи за тях или се подлагат на продължително гладуване, което може да доведе до необратими последици – анорексия,запек, спазми, гърчове, пълно изтощение.

Тесните дрехи. Те забавят циркулацията на кръвта в тялото. Не по-малко вредно е и неподходящото бельо.

Високите токчета. Постоянното носене на обувки с такива токчета води до деформиране на крака, образуване на мазоли, болки в гърба, разваляне на правилната стойка. Обувайте ги само по празници.

Козметиката. Тя трябва да е качествена и с естествени съставки. В противен случай  може да се сдобиете с конюнктивит, херпес, образования по кожата.

Ултравиолетовите лъчи. В големи дози могат да предизвикат много кожни заболявания. Ползвайте необходимите защитни средства. Внимавайте със солариумите.

Епилацията. Ако не е качествена или е прекалено честа, може да причини розацея –заболяване, при което кръвоносните съдове се напукват и прозират през кожата.

Антицелулитният масаж. Неудачните методи за справяне с портокаловата кора  са врагове на женското тяло. Съветвайте се със специалист.

Пластичната хирургия. Хубаво е към нея да се прибягва само при физически наранявания по тялото. Не всеки може финансово да си позволи най-добрите пластични хирурзи. Иначе , таблоидите изобилстват с примери „за” и „против” пластичната хирургия.

Кариерата. Преуспяващите бизнес дами често са сочени като пример за подражание. Но не забравяйте за близките и любимите си хора. Екстремните условия на бизнеса водят до липса на сън, неврози, депресия. Отделяйте време да разтоварвате.

Красотата е понятие субективно и ефимерно. Модата е капризна – идва и си отива. Ако се опитвате да бъдете приети от обществото за сметка на собственото си здраве – ще станете жертва на своята глупост и слаба воля.

Всеки човек е уникален. Една жена – още повече. Мили жени, обичайте себе си, бъдете свободни и независими, интелигентни и мъдри, намерете собствения си стил и го отстоявайте. Тогава ще бъдете елегантни, неповторими, силни и уверени.


Оставете своя коментар »