Ефектни прически за къдрави коси


Image:© Olga Ekaterincheva / Fotolia

Счита се, че красивата коса е гладка и лъскава.Но не по-малко впечатляваща е и къдравата коса, която може да се подчертае с подходящи прически. Много жени, които имат права коса, завиждат за еластичните и красиви къдрици.Една част от тези, които ги имат пък, правят какво ли не, за да ги изправят, а просто трябва да приемем това, което природата ни е отредила, да го пазим и да сме благодарни.

Някои дами, притежателки на къдрави коси, мислят, че късите прически са неподходящи за тях, което е грешно. Доказателство е модното подстригване „Пикси”, при което косата е удължена в областта на врата. Друг вариант е дългата асиметрична прическа Боб, при която косата е до раменете и е по-къса в тилната област, което й придава невероятен обем и позволява да се запазят вълнообразните къдри, които могат леко да се фиксират с пяна или гел.За да се запази дългата коса обемна и къдриците да са в добре поддържана форма, важно е прическата да е направена на слоеве.Особено важна при избора на прическа е дължината на косата, особено ако тя е навита в стегнати къдрици.Те могат малко да се поотпуснат с помощта на слоесто подстригване и моделиране , като на влажната коса се нанася пяна или гел и къдриците се оформят с ръце.

Image: © Victoria Andreas / Fotolia

Тънката вълниста коса може да създаде доста неприятности като щръкне във всички посоки.В такъв случай има две възможности. Или косата да се изправи, или да се оформи на станалите изключително популярни вертикални къдрици с помощта на конус кърлинг.Доста често се срещат дами, които природата е дарила със спираловидни къдрици, създаващи им  трудности от време на време.За да облекчат оформянето на ежедневната прическа, те може да се консултират със стилист за подходящото оформяне на непокорните къдри с помощта на пяна.Ако имате непокорна коса на вълни, може да постигнете гладки, еластични и здрави къдрици.Тайната , разбира се, се крие в подходящите грижи и правилната прическа.Може да се придаде на косата формата на звезда, за постигане на по-голям обем.Или много ефектната прическа с различен диаметър на къдриците – с по-голям обем в основата и изтъняващи към краищата си.

Къдравите коси изглеждат прелестно, ако получават правилни и постоянни грижи.Не забравяйте, че непослушните къдри, този дар от природата, изглеждат невероятно, ефектно и привличат завистливи погледи.


Оставете своя коментар »