Дължина, цвят, форма и декор за пролетния маникюр


Image:© Andriy Bezuglov/Fotolia

Най-модният маникюр за пролетта  е естествен и прост.Основен критерий са късите нокти с отпусната дължина 2-3 мм.Водещи позиции заемат овалната или бадемовидна форма на нокътя.Актуални са лаковете с телесен, млечен, прасковен или розов нюанс, като те отлично подчертават естествените здрави нокти и красотата на тяхната форма. Трябва да се отбележи, че лидерска позиция заема и  най-естественият за маникюра прозрачен лак с умерен блясък.

За по-екстравагантните дами и за празнични случаи са лаковете в червено и черно, наситени с много съблазън и изкушение, така любими на много знаменитости.

 Остават модни за сезона, макар и с отслабени позиции, лаковете в пастелни тонове на розово, злато и сребро.Сред най-популярните цветове е и спокойният матов лак.

 Трябва да имате предвид, че ако изберете открити обувки, то трябва да изберете подходящ лак за маникюр, като допустимата разлика е от няколко тона.

 Ако искате да си придадете повече блясък и дързост, може да се спрете на наситените зелени и сини цветове.Много е важно да не забравяте, че избирайки модния лак за дадения сезон, винаги трябва да ползвате специалните покрития, които не само придават блясък, но и защитават повърхността на нокътя.

 Не нова, но популярна и подходяща за привличане на вниманието, е и тенденцията  за различни цветове лак на различните пръсти.

 Особено актуален този сезон е и маникюр стречинг.При него нокътят се оцветява в плавно приливащи един към друг тонове. Зашеметяващ е и ефектът на преливане от палеца към малкия пръст.

 Не губи своята популярност и лунният маникюр, като най-актуални са съчетанията от черен и златист цвят, от синьо и сребърно, сиво и лилаво.

 Особено ефектен в годината на Змията е и празничният печат, имитиращ бляскавата кожа на влечуго.При модните тенденции на маникюра се налагат тенденциите от облеклото – на ленти, квадрати и леопардови шарки.

  Най-креативните и екстравагантни дами могат да създадат 3D ефект върху ноктите си с помощта на мъниста  в една или две разцветки , но в  оптимално приемливи комбинации.

 Може да избирате лака и маникюра според настроението, сезона, тоалета или случая. Но не забравяйте, че те винаги трябва да красят вашите ръце и да привличат погледите със своя стил.


Оставете своя коментар »