Дрехи за пълни жени – няма неотстраними недостатъци


Image:©jackmicro/Fotolia

Всяка почитателка на модата трябва да помни, че избраните дрехи могат да  направят фигурата й по-стройна, независимо с какви форми я е дарила природата. Това е особено важно, ако имате по-пищна фигура. Ако е така, не се отчайвайте, просто трябва да сте наясно с някои тънкости, за да изглеждате перфектно.

На първо място внимателно подбирайте цветовете на дрехите си.Не забравяйте, че топлите цветове винаги правят фигурата по-пълна.Бъдете предпазливи с жълтото, оранжевото и кървавочервеното.Отдайте предпочитание на неутралните студени цветове  в мек вариант и със среден интензитет.Визуално ще изтънят тялото ви. Спрете се на изумрудено, боровозелено, черешово, тъмно шоколадово, боровинково или цвят на нар, аметист,графит.

Премахнете от гардероба си дрехи от плат в ярки разцветки, големи карета или райета или с всякакви други големи фигури.Тъканите с ленти и големи точки придават обем на фигурата, а геометричните рисунки я деформират. По-добре е да подберете тоалети от еднотонни качествени тъкани,леки, добре падащи и без набори и драперии. Ако все пак не искате да се откажете от удоволствието да носите нещо ярко, внесете в своята визия елегантен шал, декориран с добра щампа.

Относно щампите – по закръгленичките жени трябва да внимават с тях.Щампите трябва да не са големи, да са със среден размер, пропорционални на фигурата. Много е важно щампите да не са прекалено ярки и контрастни, а да са омекотени от цветовата схема. Многоцветните костюми не са удачен избор за дамите с по-пищни форми. Дори и светли ръкавици с тъмен костюм могат да създадат визуално впечатление за по-широка фигура, а яркият колан – да я скъси. Избирайте внимателно роклите с флорални щампи.Избягвайте цветни декорации върху проблемните зони, а акцентирайте върху местата, където искате да привлечете погледа. Може да опитате във всеки тоалет да присъства  вертикална линия. Разбира се, трябва да сте внимателни, за не постигнете ефектът на „зебрата „ или  на „ограда”. Многочислените вертикални линии само ще ви разширят. Като вертикални линии може да си позволите продълговати мъниста, релефни шевове, контрастиращи ципове, изрязани краища на сакото ,към което има добре избрани панталони.

Всяка жена , дори и с по-закръглени форми, може да намери своите хитринки, които ще й помогнат за постигането на стилна визия.

 


Оставете своя коментар »