Грим, който ще ви направи по- млади


Image:© HadKub/Fotolia

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изглеждате по-млади :

1.Не използвайте продукти, придаващи ви загар.По-добре е да използвате такива, които са с четвърт тон по-светли от вашата кожа, което ще премахне землистите цветове.

2.Ако с възрастта се появи зачервяване на кожата , използвайте пудра или минерален крем-пудра с лек златист оттенък, който ще придаде свежест на лицето.

3.За да придадете максимален блясък на кожата, използвайте като основа грим с леко розов оттенък.Това ще запази ефекта от грима по-дълго време, ще освежи лицето като смекчи неговите черти.

4.Не злоупотребявайте с пудра и фондьотен на местата, където има повече бръчки.

5.Ако използвате коректор за очите, потърсете формула с овлажняващи свойства, което ще направи кожата по-еластична.

6.За зоната около очите използвайте грим със светлоотразителни частици, които чрез играта на светлината визуално ще намалят бръчките около очите.

7.Избирайте спирала с удължаващ и обемен ефект.

8.Не нанасяйте дебел слой грим – прави бръчките по-видими. Избирайте пастелни нюанси с лек блясък.

9.Ружът с възрастта трябва да става по-незабележим. Той, по-скоро, трябва да бъде с естествен цвят на кожата.

10.Определете внимателно кои нюанси на сенките ще ви придават по-уморен вид- топлите или студените/обикновено са синьо-сиво или кафяво-златисто/ и ги избягвайте в грима.

11.За да прикриете ефекта от годините около очите, поставяйте акцент върху миглите.

12.С помощта на молив в  подходящ цвят очертайте контура на устните си, малко извън естествената линия.Ефектът от допълнителен обем визуално подмладява устните и ги прави по-чувствени.

13.Розовият руж винаги придава младост, красота и настроение.

14.Грижете се редовно за кожата около устните, защото там няма мастни жлези , което често , с възрастта, води до образуване на мрежа от фини бръчки.За да останат млади тези участъци от лицето, както и устните ви, предпазвайте ги със  защитни балсами и кремове.

15.Блясъкът трябва да се нанася в центъра на устните, а не по цялата повърхност.Иначе той ще се разпространи навсякъде по устните и ще създаде обратен ефект.

Успех !


Оставете своя коментар »