Грижа за вашата нова татуировка


Image:© celine chea / Fotolia

Ако сте притежател на току що направена татуировка и с радост сте излязли от студиото, любувайки се на новата си придобивка и на това, че болките на които сте се подложили са свършили, то сега е времето да помислите за друго много важно нещо. За да се наслаждавате дълго на своята татуировка първо трябва да избегнете инфекциите и сърбежите,които може да се появят.

Дръжте превръзките: най-важния съвет, който да запомните е да оставите превръзките на татуировка за една нощ. Тъй като прясното мастило има тенденция да протече, татуировка може да се размаже или кърви върху дрехите ви, така че е най-добре да е покрита. Също така, в зависимост от вашата татуировка, може да сменяте превръзките два-три пъти на ден.

Пазете татуировката чиста : След като сте придобили татуировка, трудната част е да се запази чисто татуираното място и около него. Измийте със студена или хладка вода, нанесете леко анти-бактериален сапун и след това подсушете. За подсушаването  изберете кърпа,която няма да остави власинки по кожата ви.Справянето с татуировката е като при изгаряне, бъдете много внимателни!

Стойте далеч от слънцето: Избягвайте излагането на прясното мастило на татуировката на суровите лъчи на слънцето и  на хлорирана вода за един месец. Не искате татуировката ви да избледнее преждевременно нали!

Не чоплете и чешайте татуировката: Понякога след татуиране може да се появят малки струпеи ( люспи по кожата)- не ги махайте. Те ще паднат сами след около седмица. Чопленето и чешането може да предизвика инфекции.


8 Коментара

 1. 1 Нели 23 February, 2013 at 9:38 am

  Първо ” чешайте” не е най правилната дума..научете се да пишете като публикувате.Второ татоировката не се размазва, а излиза излишното мастило.И третои най- важно превръзката стои 2-3 часа,след което се измива с антибактериален сапун.След това е добре да може да ” диша ” мястото.Друга превръзка се слага само ако искате да предпазите дрехите,но ако е открита кожата заздравява мн по- бързо.

 2. 2 Geri 3 April, 2013 at 6:58 pm

  Абе вие луди ли сте?Ха-ха..Аз вече имам 6 татуировки и всичко си им е както трябва.Държала съм “превръзката” по 3 часа,мие се с много топла вода и сапунче,след това се маже с крем,който подпомага заздравяването!А като избледнее се повтаря..Като си го направил веднъж ще го направиш пак!!! :)

 3. 3 Вик 5 April, 2013 at 6:16 pm

  3 часа максимум стои превръзката, след това се мие с антибактериален сапун. Най-добре е след това да се поддържа тънък слой гентамицин докато позаздравее (обикновено 5-6 дни), след това още няколко дни с вазелин за кожа (не за устни). Излагането на слънце е логично да се избягва докато не заздравее, но след това не пречи просто да се намаже с крем против изгаряне с висок фактор.

 4. 4 georgi 4 May, 2013 at 7:10 pm

  кви превръзки кви глупости, не трябва да се слага нищо върху кожата…после защо се появявали инфекции

 5. 5 Deni 17 May, 2013 at 9:34 pm

  Направих си татуировката преди 1 месец и точните думи на татуировчика бяха: “Чак утре сутринта махаш найлона,измиваш я хубаво(ако трябва 4-5 пъти) с бебешки сапун,попиваш и мажеш добре с Бепантен.Първите 2 дни я мажеш с него през час.А следващата седмица пред 3-4 часа.” Тъй като ми беше първа татуировка,спазвах всичко много стриктно… и съм си доволна..

 6. 6 Вяра 20 May, 2013 at 1:00 pm

  Имам доста татуси ,и знам как да се грижа за тях.Сега си правя ръкав.Но постепенно .Първо вътрешната чат.Минаха вечв 17 дни и почти не се е обелила.Странно нали?!

 7. 7 d 1 June, 2013 at 6:08 am

  mn ste mi umni nito izblednqva nito se razmazva az bez prevrazka samo s vazelin qmazah

 8. 8 Няма да ти кажа 10 June, 2013 at 8:59 am

  Човека го е дал по съкратена версия и го по за мазал малко тук там.

Оставете своя коментар »