Ако имате чувствителна кожа на лицето


Image:©Nejron Photo /Fotolia

Ако имате чувствителна кожа на лицето, помнете, че тя не понася стреса и реагира, ако има такъв, с неочаквано зачервяване, петна и сърбеж.Отговорете на стресовите ситуации с постигане на вътрешен баланс.

Жените с чувствителна кожа трябва да изхвърлят или поне да ограничат употребата на кафе, черен чай,кола, шампанско. Пийте чай с успокояващ ефект, например от коприва.

Не експериментирайте, ако кожата ви е чувствителна, с нови козметични продукти, защото може да се получи негативна реакция.Разчитайте повече на собствените вътрешни ресурси, които кожата изгражда за своето  подобрение.

Не използвайте ексфолиращи продукти, които ще изтънят и без това тънкия рогов слой на лицето ви. Може да получите тежка екзема. Достатъчно е интензивно почистване на лицето с груби хавлиени ръкавици.  Получава се ефектът на мек пилинг.

Мийте сутрин лицето си само с топла вода, студената ще го раздразни.Вечер премахвайте грима с меко мляко или с безалкохолен тоник.

Идеални за чувствителната кожа са кремовете с алантоин, който ускорява зарастването на раните и прави кожата много мека и гладка. Той има седативен ефект и липсват странични действия.

Чувствителната кожа се нуждае от прости грижи.Докато е млада, тя се нуждае от крем за през деня.След 25-та си година използвайте серия за чувствителна и уморена кожа, но тя трябва да включва само „хипоалергени”. Такава козметика не дразни кожата, стимулира кръвообращението и образуването на нови клетки. Те имат само успокояващи и хранителни добавки.

Много жени смятат, че козметиката, изработена от естествени растителни продукти, има особено меко въздействие и е предназначена за чувствителна кожа. Това схващане е погрешно. Някои растения като арника, невен, лайка и алое силно дразнят кожата и причиняват алергии. Затова  бъдете внимателни.


Оставете своя коментар »